Misasi vlaggendrager bij opening Paralympics 2012
29 Aug 2012, 04:30
foto
Biondi Misasi en begeleiders tijdens de warming up buiten het Olympic Stadium.


Vandaag zal de Surinaamse sporter Biondi Misasi bij de openingsceremonie van de Paralympics 2012 de Surinaamse vlag dragen. Biondi is een van de deelnemers uit 160 landen aan deze spelen. De Engelse koningin zal de opening verrichten in het Olympic Stadium in London.

Tijdens een oriëntatiebezoek aan het Olympic Stadium heeft de Surinaamse delegatie een deel van de voorbereidingen mogen aanschouwen. “Het belooft een onvoorstelbaar spectaculaire ceremonie te gaan worden”, laten de afgevaardigden enthousiast weten. Het was verboden foto’s te maken tijdens dit bezoek. De openingsceremonie zal rechtstreeks uitgezonden worden in de meeste deelnemende landen.

Misasi is ingeschreven voor de 100 meter sprint. De voorronden voor dit nummer starten vrijdag en de finale is op zaterdag. Op die dag doet de Surinaamse atleet ook mee aan het onderdeel verspringen.
Inmiddels zijn de deelnemerslijsten binnen en het deelnemersveld is uitermate sterk, getuige de kwalificatietijden waarop is ingeschreven. Uit een veld van 14 atleten staat Misasi qua inschrijftijd op nummer 10. Hij heeft eerder al deelgenomen aan deze spelen en sindsdien zijn tijden sterk verbeterd. De Surinaamse Paralympische organisatie hoopt deze keer dan ook op minstens enkele finaleplaatsen voor deze sporter.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May