Stichting Bont en Blauw betrekt Stibula bij 'popkipatu'
29 Aug 2012, 08:00
foto


Stichting Bont en Blauw, jaren actief in Paramaribo-noord, heeft besloten om ook het zuiden te betrekken bij de activiteiten. De vakantieactiviteit 'popkipatu', met daaraan gekoppeld de training 'budgetteren en communiceren binnen het gezin' zal dit jaar samen met Stibula worden uitgevoerd.

Lydia Nok, voorzitter van de stichting, zegt dat invulling wordt gegeven aan de slogan 'samenwerken aan stabiele maatschappelijke ontwikkeling'. Het 'Popkipatu Plus Project' is een voortzetting van het bewustwordingsproject dat in 2008 is begonnen. Het doel is om burgers te leren hoe prioriteiten te stellen, hoe om te gaan met geld (budgetteren) maar ook hoe normen en waarden hoog te houden.

Creatieve training
Op een creatieve manier worden in de vakantie twee 'trainingsweekenden' gehouden in Naks Volkshoge school. Naast trainingen is er ook aandacht voor sport- en spel en recreatieve activiteiten voor jongeren en ouderen. Dit jaar krijgt het project een extra dimensie door de samenwerking met Stibula, waarbij directeur Wilgo Koster als coördinator voor Paramaribo-zuid optreedt.

Het thema van de vakantieactiviteit is 'Communiceren en Budgetteren binnen het gezin'. De trainingen zijn bestemd voor 30 jonge ouders tussen 18 en 30 jaar. Ruim 50 kinderen tussen 7 en 14 jaar zullen op een creatieve manier worden beziggehouden. Het eerste weekend wordt van 31 augustus tot en met 2 september gehouden. Het tweede weekend is van 7 tot 9 september.

Inhoud weekend
Nok legt uit dat vijf trainers, elk met een pedagogische achtergrond en deskundig op het gebied van communicatie en budgettering, diverse modules zullen verzorgen.De cursisten zullen in het eerste weekend diverse vaardigheden worden bijgebracht.

In het tweede weekend vindt een simulatie plaats van een dorp waar vijftien gezinnen in wonen. Op een kindvriendelijke manier zullen normen en waarden de kinderen worden bijgebracht maar ook hoe om te gaan met je zakgeld, zegt Nok. Door sport en spel zal sportiviteit, verdraagzaamheid en saamhorigheid gestimuleerd worden. Samen met de 'ouders' zullen zij de uitgaven moeten plannen en zorgen dat er een 'popkipatu' met weinig luxe wordt klaargemaakt. Hierbij komen alle aspecten die geleerd zijn op de training, worden toegepast.
De kosten voor deelname zijn SRD 100.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May