OW sloopt bouwval 'Van Romondt'
27 Aug 2012, 19:30
foto
Het ministerie van Openbare Werken heeft het 'Van Romondt gebouw' gesloopt.


Het Van Romondt 'gebouw' aan de Waterkant is vanmiddag met de grond gelijk gemaakt. De opdrachtgever is het ministerie van Openbare Werken. Vrijdag was een deel al ingestort en liep het pand van de Scheepvaart Maatschappij Suriname wat schade op.

Vóór de werkzaamheden begonnen, oriënteerde minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zich op de plek. "Dat gebouw vormt een gevaar voor de omgeving. Straks zijn er nog levens te betreuren. We willen erger voorkomen. Dus heb ik opdracht gegeven om het op te ruimen", zegt de minister resoluut.

Prioriteitenlijst
Het duurde een paar uren voordat alle zwaar materieel op z'n plaats stond en de omgeving veilig was om te werken. Er werd gewacht op de eigenaar van een auto die in de 'gevarenzone' stond geparkeerd. Toen uiteindelijk de bouwval werd aangepakt, duurde het nog geen minuut om deze neer te halen.

Abrahams zegt dat de overheid al een tijdje bezig is met het slopen van gebouwen die in een slechte staat verkeren. Gezien de vele klachten wordt er een prioriteitenlijst opgesteld om het probleem aan te pakken. De kosten voor het slopen worden door het ministerie gedekt. De eigenaren mogen een claim indienen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May