Linscheer: Kustwacht vóór eind van het jaar in werking
27 Aug 2012, 04:00
foto
Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid kabinet van de president. (Foto: René Gompers)


Vóór eind van dit jaar moet de kustwacht, waarover al jaren wordt gesproken, in werking treden. Alle voorbereidingen hiertoe worden getroffen om dit streven te realiseren. Er liggen diverse rapporten en plannen klaar. Het is een kwestie van besluiten nemen, aanschaffen van materieel en in uitvoering te brengen.

Deze mededeling deed Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid van het kabinet van de president zondag in Welingelichte Kringen op Radio ABC. Het operationeel hebben van de kustwacht houdt in dat de territoriale wateren beter beheersbaar zullen zijn. Vissers zijn jarenlang slachtoffer van piraten. De visgronden voor de kust worden uitgeput door illegalen.

Wetgeving aanscherpen
Linscheer zei op vragen van het panelleden Hugo Essed, Cor Pigot en Roberto Baptista dat de coördinatie, regel- en wetgeving rond veiligheidsdiensten verder aangescherpt zullen worden. Hij merkte op dat er goede overlegstructuren zijn tussen de verschillende veiligheidsdiensten, ook van bedrijven. Er wordt informatie uitgewisseld om de veiligheid in het land op te voeren.

"Ik heb er geen enkel moeite mee om meer informatie te geven, waardoor er meer transparantie is binnen de samenleving", stelde Linscheer. Hij merkte op dat Suriname een veilig land is, ondanks de uitgestrekte grenzen. In het binnenland en bij de grensposten in Albina en Nickerie moeten nog wat maatregelen worden getroffen, maar de ordening is gaande. Linscheer zei dat Suriname op de goede weg is, ook de regionale en internationale samenwerking is bevredigend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May