Vuurhaard raffinaderij Venezuela nog niet bedwongen
27 Aug 2012, 06:00
foto
De vlammen op het complex van de raffinaderij Amuay zijn na 24 uur nog niet bedwongen. (Foto: AP)


De branden op de Amuay raffinaderij van Venezuela woeden nog steeds voort. Brandweerlieden zeggen dat hun werkzaamheden worden vertraagd door de sterke wind.

Twee olietanks zijn nog in lichterlaaie, maar de werknemers van de oliemaatschappij zeggen dat ze de situatie onder controle hebben. Bij de explosie zaterdagochtend zijn 41 mensen omgekomen en raakten meer dan 80 anderen gewond.

De Amuay raffinaderij in het noorden van de staat Falcon, is een van de grootste in de wereld. Volgens minister Rafael Raminez van Mijnbouw kunnen de werkzaamheden op het complex binnen twee dagen worden hervat.

Een arts van het ziekenhuis Coromoto zei zondag dat twee slachtoffers waren overleden aan de brandwonden die ze hadden opgelopen tijdens de explosie. Daardoor steeg het dodental van 39 naar 41. Ook zondag bleef een dikke zwarte wolk stijgen van de raffinaderij.

Raminez heeft nogmaals benadrukt dat de brandstof- en olievoorraden in Venezuela niet in gevaar zijn en dat de voorraad van de staat groot genoeg is om het tekort te dekken. De explosie wordt toegeschreven aan een gaslek. Intussen is er een comité opgericht om de oorzaak van het lek te onderzoeken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May