Tropische storm Isaac koerst naar Cuba
25 Aug 2012, 23:00
foto
Velen moesten de storm in hun tenten doorstaan.


De tropische storm Isaac koerst richting Cuba nadat hij de zuidkust van Haïti heeft gegeseld. Isaac bracht Haïti overstromingen en eiste vier levens.

De Cubaanse regering heeft de staat van paraatheid verklaard in zes provincies en zijn duizenden mensen uit risicogebieden intussen geëvacueerd.

Er waren geen directe meldingen van grote schade in Haïti, maar de zware regen bleef ook nadat de storm voorbij was. De Amerikaanse staat Florida heeft een storm waarschuwing gegeven voor de kust.

Opvang
Ambtenaren hebben opvang georganiseerd en drongen er bij vakantiegangers op aan de Florida Keys te verlaten. Gouverneur Rick Scott heeft de noodtoestand uitgeroepen om er zeker van te zijn dat de hulpdiensten in stelling zijn wanneer de storm zondag aan land komt.

In Haïti is een tienjarig meisje overleden toen een muur op haar viel in de hoofdstad Port-au-Prince. De Britse hulp Oxfam zei dat zij wist van drie andere doden. Het armste land van Zuid-Amerika is nog steeds niet hersteld van de verwoestende aardbeving van 2010. Er leven nog steeds ongeveer 400.000 in tentenkampen. Ze hadden geen andere keus dan de storm te doorstaan onder het canvas.

In een gebied zijn meer dan vijftig tenten ingestort en waren de mensen gedwongen op zoek te gaan naar hun bezittingen in de modder. “Van gisteravond zitten we in de ellende," zei een inwoner van Cite Soleil, Jean-Gymar Joseph, aan het persbureau Associated Press. "Al onze kinderen slapen in de modder, in de regen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May