Boot met ABS-medewerkers geraakt door pijler
25 Aug 2012, 20:00
foto
Bij hoogwater zijn de pijlers in de Marowijnerivier niet zichtbaar. Een ervaren bootsman weet echter precies waar hij moet varen.


Enquêteurs van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) kregen de schrik van hun leven toen de boot waarin zij zaten, geraakt werd door een uitstekende pijler in de Marowijnerivier. De boot, waarin acht personen zaten, kreeg een scheur. De mensen konden zich in veiligheid brengen.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is verantwoordelijk voor vervoer van de medewerkers naar diverse plaatsen. Aanvankelijk wilden verantwoordelijken geen mededelingen doen over het voorval dat donderdag plaatsvond.

Zoon ingezet
Georgine Baina-Towo, District Technische Supervisor van Albina voor de 8ste volkstelling, verklaart tegenover Starnieuws dat de bootsman naar het dichtstbijzijnde service station wilde varen om benzine te kopen toen hij tegen de pijler aankwam. "Het ABS heeft dat deel van het vervoer toevertrouwd aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling", zegt Towo. Ze geeft aan dat het de verantwoordelijkheid is van RO. "We gaan ervan uit dat RO het gebied kent, dus weet het ABS niet als de bootsman ervaren is of niet".

Districtssecretaris Clyde Hunswijk van het ressort Albina zegt dat deze kwestie al besproken is met de verantwoordelijke bootsman, die zijn zoon had ingezet. "Hem is te kennen gegeven om voortaan na te laten zijn zoon in te zetten", zegt Hunswijk. De functionaris zegt dat de veiligheid van de ABS-medewerkers prioriteit nummer één is. Er zal extra hierop gelet worden.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May