Politie houdt mannen met drug en wapen aan
25 Aug 2012, 12:00
foto


De politie heeft twee mannen aangehouden. De ene had marihuana in zijn bezit en de andere een geladen jachtgeweer met ingekorte loop en reserve munitie. De politie kreeg een tip op 15 augustus dat het tweetal zich bevond aan de Bat- en Balstraat te Latour.

Bij de komst van de politie ter plekke rende één van de jongemannen hard weg. De andere bleef staan. Bij hem werd een hoeveelheid marihuana aangetroffen. De man die was weggerend, werd kort daarna in een in aanbouw zijnde woning aangehouden op de hoek van Diastraat en de Bat- en Balstraat.

Bij onderzoek werd in één van de ruimtes van de in aanbouw zijnde woning het jachtgeweer aangetroffen. De politie zegt uit ervaring te weten dat jachtgeweren met ingekorte kolven en lopen geliefd zijn bij criminelen die geweldsdelicten plegen. Door de kolf en loop van het geweer in te korten kan het makkelijk meegevoerd worden in een tas of onder de kleding. De mannen zijn in verzekering gesteld voor overtreding van de wet op verdovende middelen en illegaal vuurwapen bezit, meldt de politievoorlichting vandaag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May