LVV heeft goede afspraken gemaakt over keuring melk
26 Aug 2012, 02:00
foto


Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt dat er goede afspraken zijn gemaakt met de leiding van de Melkcentrale en de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB). "Wij zijn bezig de procedure op te starten om aanvullende apparatuur te bestellen om de melk elektronisch te keuren", zegt de bewindsman in gesprek met Starnieuws.

Setrowidjojo legt uit dat de comptabele regels moeten worden toegepast. Er worden nu offertes opgevraagd. Hierna moeten de stukken naar de onderraad van de raad van ministers. "Het proces kan enkele weken duren om de goedkeuring te krijgen en de apparaten te importeren. Hierdoor zal er geen twijfel meer zijn bij de keuring van melk", stelt de minister.

Internationale standaarden
"De alcoholtest van melk moet in overeenstemming zijn met internationale standaarden. Het gaat om de gezondheid van het volk. Nu is het percentage 70%, maar dit moet veranderen. Afgesproken is met de VSMB dat 75% toegepast zal worden, maar wij zullen dit geleidelijk aan opvoeren", zegt Setrowidjojo.

De minister zegt dat er afspraken gemaakt zijn om de situatie structureel en grondig te verbeteren. Ook de wetgeving moet worden aangescherpt. Hiermee is het ministerie bezig, waardoor op basis van de wet gehandeld wordt. De melkkeuring moet objectief plaatsvinden, waardoor niemand zich benadeeld voelt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May