VSMB heeft geen moeite met directeur Melkcentrale
25 Aug 2012, 16:00
foto
Laurence Pereira, voorzitter VSMB


Laurence Pereira, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB), is geen voorstander van vervanging van de directie van de Melkcentrale. "Er zijn enkele rotte appels die niet goed bezig zijn, maar dit heeft niets te maken met de directeur", zegt Pereira aan Starnieuws. De boeren willen dat minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) optreedt tegen de willekeur bij de keuring van de melk.

"Wij hebben goede afspraken gemaakt met de minister en de leiding van de Melkcentrale. Wij vinden dat op basis van de wet de alcoholtest moet plaatsvinden. De meting moet elektronisch gebeuren", zegt Pereira. Hij zegt dat hierover overeenstemming is bereikt. De VSMB gaat akkoord met een alcoholtest van 75%. De Melkcentrale hanteerde ineens 85%, terwijl de wet 70% voorschrijft.

Geen problemen met directeur
Pereira merkt op dat om de tafel gezeten moet worden, ook met de parlementariërs van de Nationale Democratische Partij, die voorstander zijn van vervanging van directeur Dewkoemar Sitaram. "Het is juist de directeur die onder moeilijke omstandigheden het bedrijf draaiende houdt. Hij heeft altijd ervoor gezorgd dat de boeren op tijd worden betaald. Wij hebben geen problemen met hem", benadrukt Pereira.

De VSMB wil dat mensen die anderen de hand boven het hoofd houden en knoeien met melkpoeder, aangepakt worden. "Wij weten precies wie de mensen zijn en zullen in een onderhoud met de minister, de leiding van de Melkcentrale en de parlementariërs de namen noemen", deelt Pereira mee. Hij vindt dat nu juist gewerkt wordt aan de oplossing van de situatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May