NDP'ers willen vervanging directie Melkcentrale
25 Aug 2012, 14:00
foto


Assembleeleden van de Nationale Democratische Partij (NDP) vinden net als de VHP dat de melksector behouden moet blijven. Er moeten maatregelen getroffen worden om de bestaanszekerheid van de boeren te garanderen. Rabin Parmessar, Theo Vishnudatt en Amzad Abdoel hebben een onderhoud hierover gehad met de leiding van de Melkcentrale, Landbouw, Veeteelt en Visserij en de Vereniging Surinaamse Melkboeren.

Amzad Abdoel zegt dat diverse voorstellen waren gedaan, maar de leiding van de Melkcentrale heeft zich hier niet aan gehouden. "Wij zijn voorstander van om het bedrijf grondig te evalueren en de directie van de Melkcentrale te vervangen", stelt Abdoel tegenover Starnieuws.

Willekeur
De NDP'ers en de VHP vinden dat de keuring van de melk op transparante wijze moet plaatsvinden. Dit moet niet overgelaten worden aan willekeur. De melk die vandaag wordt afgekeurd, wordt een dag later wel weer goedgekeurd. De boeren worden ondersteund om de melk elektronisch te testen. Voorkomen moet worden dat mensen 'frommelen' met de keuring.

Abdoel zegt dat sommige mensen grof geld verdienen ten koste van de melkboeren. Hij vindt dat met deze zaak geen politiek bedreven moet worden, "want het gaat om het behoud van de melkveesector". Het assembleelid zegt dat er grof geld wordt gemaakt door sommige mensen. "Wie controleert hoeveel melk er wordt gebruikt en hoeveel melkpoeder. Poedermelk kost 80 cent en rauwe melk SRD 2,50 per liter", stelt Adboel. Hij zegt dat er actie ondernomen zal worden naar LVV toe om dit probleem aan te pakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May