Tien scholen dingen naar de titel 'Got Talent 2012 Kampioen'
25 Aug 2012, 04:00
foto
Bryan Bijlhout en Audrey Bakrude traden op tijdens de show.


De jaarlijkse creatieve strijd tussen de middelbare scholen 'Got Talent?' is vrijdag in een uitverkochte Anthony Nesty Sporthal begonnen. Tien scholen dingen naar de titel 'Got Talent 2012 Kampioen'. Dansend, zingend, rappend en acterend, maakten zij indruk op de jury en het publiek.

Het thema voor de eerste show was 'materialisme'. 'Tories' uit het dagelijks leven werden op voortreffelijke wijze weergegeven. Kapotte relaties, ware liefde, ware vriendschap, prostitutie, oplichterij, moord en roof waren enkele invalshoeken van waaruit materialisme door de scholieren werd bekeken. De jury had hier en daar wat kleine opmerkingen over het geleverde spel en de zang. De juryleden waren het er wel allemaal over eens dat de scholen 'got talent'.

Ontwikkeling talent stimuleren
’Got Talent’ stimuleert jongeren om creativiteit en presentatie talent te ontwikkelen. Eigenschappen als teambuilding, organisatievermogen, versterken van zelfvertrouwen, doelgerichtheid, worden in het traject eveneens ontwikkeld. Ook dit jaar zal de jury bepalen wie over gaat naar de volgende ronde en wie uiteindelijk de ‘Got Talent 2012 Kampioen' wordt. De winnende groep krijgt een geldbedrag voor de school en er is een prijzenpakket voor de scholieren beschikbaar.

De Staatsolie/Telesur zoektocht naar de meest getalenteerde school wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Het wordt een 'feesteditie' vertelt Odette Miranda, producer van het contest, aan Starnieuws. "Show nummer vijf van seizoen vijf wordt het feestmoment. We zullen nog meer dingen in de ring gooien".

Nieuwe acts
Dit jaar is ook de 'fusion act' geïntroduceerd. Daarbij treden er twee artiesten vanuit verschillende genres samen op. Bij de eerste show heeft Bryan Bijlhout die veelal 'soul' zingt samen met de rockzangeres Audrey Bakrude tot groot genoegen van het publiek opgetreden. Bij de volgende shows komen er nog meer van zulke acts zegt Miranda.

De sfeer zat er goed in. Het publiek genoot zichtbaar van de geleverde strijd tussen de scholen. De 'battle' werd rechtstreeks uitgezonden op ATV. Na een afvaltraject in de eerste vijf shows zullen twee scholen meedingen naar de hoofdprijs.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May