Het Vrouwen Café wil versterking vrouwelijk leiderschap
25 Aug 2012, 10:00
foto


Het Vrouwen Parlement Forum (VPF) wil met de workshop ‘Leiderschap: De kracht van Persoonlijke Ontwikkeling’, vrouwen in topposities leren hoe zij kunnen uitmunten in hun loopbaan door een zelfdiagnose te maken en actie te ondernemen. De workshop maakt deel uit van een reeks sessies van het project Vrouwen Café, dat opgestart vanmiddag zal worden door het VPF en de Amerikaanse ambassadeur John Nay.

Vaak denken vrouwen dat zij de enige zijn die worstelen met hun rol en plaats binnen bedrijven en politieke partijen. Dat blijkt niet correct te zijn. Het Vrouwen Café wordt een ontmoetingsplaats voor vrouwen en wil een forum creëren om te netwerken en vrouwelijk leiderschap te versterken en promoten, licht het VPF de bedoeling van het project toe.

Specifieke behoeften inventariseren
Tijdens de netwerkbijeenkomsten worden niet alleen ervaringen uitgewisseld, maar er zal eveneens een inventarisatie plaatsvinden van de specifieke behoeften van vrouwen. Ook zullen workshops verzorgd worden door rolmodellen en zullen er boekbesprekingen zijn.
De uitkomsten van deze assessments kunnen worden gebruikt door het VPF voor het uitstippelen van een (trainings) beleid.

In 2011 is het VPF door de Amerikaanse ambassade in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan ‘The Women’s Leadership Program’. Hier is kennisgemaakt met diverse ideeën die een potentiële bijdrage kunnen leveren aan de effectiviteit van vrouwen. Een van de ideeën die indruk heeft gemaakt op het VPF is ‘The Women’s Bar’, dat nu met het Vrouwen Café is aangepast aan de Surinaamse situatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May