Waterproblemen districten worden in kaart gebracht
24 Aug 2012, 22:00
foto
Chemische analisten van station Klaaskreek te Brokopondo, na het nemen van watermonsters voor controle.


Het landelijk waterprobleem staat hoog op de agenda van de regering en zij wil op korte termijn de waterproblemen van elk district in kaart brengen en duurzaam oplossen. “Er is veel werk aan de winkel, maar wij zijn in staat om de gestelde doelen binnen niet al te lange tijd te verwezenlijken”, zegt Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening, van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, tijdens een werkbezoek aan Brokopondo en Para.

Oosterling is pas aangesteld als hoofd van de dienst en legt een serie werkbezoeken af om zich te oriënteren. Hij bezocht de waterstations van het district Brokopondo en de districtscommissaris van Para, Jerry Miranda. De dc beloofde een overzicht te zullen geven van de problemen waarmee de waterhuishouding van het district kampt.

Kwaliteit waterstations verhogen
Tijdens het bezoek aan Brokopondo werden enkele waterstations en bronnen in hun huidige toestand geëvalueerd. Er werden monsters door chemische analisten verzameld om de kwaliteit van het water te controleren. Oosterling geeft aan dat de dienst alles zal doen om de waterstations op het gewenste niveau te brengen. Wonny Pinas, aankomend districtscommissaris van Brokopondo en districtscommissaris Naltus Naana van Sipaliwini, zegden steun toe bij het motiveren van de lokale bevolking om een bijdrage te leveren aan het duurzaam gebruik van water en het behoud van de waterstations.

Staffunctionarissen van de Dienst Watervoorziening Lothar Kisoor en Marcel Meerzorg en externe deskundige Wilfred Wanner, gaven Oosterling tijdens de bezoeken technische ondersteuning.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May