Deel gebouw Van Romondt ingestort; SMS lijdt schade
24 Aug 2012, 16:00
foto
Een deel van het Romondt-gebouw aan de Waterkant is ingestort. (Foto: René Gompers)


Waarvoor allang gevreesd werd, is inderdaad uitgekomen. Vandaag nog werd alarm geslagen in de Ware Tijd voor het instortingsgevaar van het voormalige gebouw van Handelmaatschappij Van Romondt.

Enkele uren na het verschijnen van de krant, stortte het gebouw aan de Waterkant gedeeltelijk in. De Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) liep schade op en moest het pand ontruimen op last van de brandweer. Manager Toerisme van de SMS, Donovan Waterberg, zegt aan Starnieuws dat het personeel gestommel hoorde naast. "Wij gingen poolshoogte nemen en zagen een deel van het gebouw instorten".

Actie nodig
Wrakstukken kwamen bijna op twee mensen die net langsliepen en het gevaar niet opmerkten. De mensen moesten rennen voor hun leven, terwijl een auto bijna was geraakt. Een grote nieuwe airco van de SMS is beschadigd. Houten planken en balken zijn terechtgekomen op een deel van het SMS-gebouw.

Al jaren wordt er geklaagd over het gevaar. De eigenaren van het pand zitten in Nederland. Het gaat om een boedelkwestie waardoor er geen oplossing komt in de situatie. In het gebouw hebben ook junkies hun intrek genomen. Er moet nu echt iets gebeuren, want de situatie blijft gevaarlijk, zegt Waterberg.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May