Auto in brand gestoken en dief door kogel geraakt
24 Aug 2012, 15:30
foto


De politie heeft E.D. ingesloten op verdenking van vernieling en brandstichting. In eerste instantie heeft E.D. vernielingen aangebracht aan de auto van zijn ex-vrouw, toen zij hem duidelijk maakte dat ze niet meer met hem wilde samenleven. De man uitte ook de bedreiging dat hij het voertuig in brand zou steken.

In de vroege ochtend van maandag 13 augustus is de auto inderdaad in brand gestoken, terwijl de verdachte op het terrein stond waar de vrouw haar intrek had genomen. Op grond van feiten en omstandigheden heeft de politie sterk het vermoeden dat E.D.de brandstichter is.

Dief vermoedelijk door kogel geraakt
Een bewoner van een woning aan de Braamshoopweg heeft de vorige week geschoten op dieven, die bezig waren met het openbreken van de achterdeur van het huis. Nadat er geschoten was vluchtten de criminelen weg in een gereedstaande auto. Het vermoeden bestaat dat een van de criminelen geraakt is omdat op het achtererf bloedsporen zijn aangetroffen.

Niet lang daarna is een personenauto onbeheerd achtergelaten in de directe omgeving van de locatie waar de dieven wilden inbreken. De auto zat vast in een goot en werd aangetroffen met openstaande ruiten en de sleutel nog in het contact. In het voertuig zijn ook attributen gevonden waarvan de politie uit ervaring weet dat deze gebruikt worden door inbrekers en overvallers. In de auto is ook een gif soort ontdekt, dat waarschijnlijk gebruikt is om een waakhond te doden. Hetzelfde gif is ook gevonden in het pand waar de criminelen bezig zijn geweest en waarbij de waakhond ermee is vergiftigd.

Daags daarna meldde een man zich bij de politie aan die aangaf dat hij de bestuurder van de auto was. De man zei dat hij iemand had afgezet en dat de auto bij het achteruit rijden in de goot was beland. Hangende het onderzoek is deze man aangehouden en in verzekering gesteld, meldt de politie voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May