Familie identificeert lijk doodgeschoten man
23 Aug 2012, 14:30
foto


De man die maandagnacht te Limesgracht het leven liet nadat een politieman op hem geschoten had, is geïdentificeerd door zijn familie. Hij heette Armand Vorswijk. De man had een fiets en kledingstukken gestolen bij een woning van een politieman.

Toen de politieagent erachter kwam dat iemand met zijn fiets ervandoor ging, sprong hij in zijn auto en zette de achtervolging in. De man stopte niet, ook niet na waarschuwingsschoten. Hierna schoot de politieambtenaar gericht. De man overleed ter plaatse. De politie meldt dat Vorswijk vaker met de politie en met de justitie in aanraking is gekomen in verband met gepleegde strafbare feiten.

Politiewoordvoerder, inspecteur Humphrey Naarden, zegt aan Starnieuws dat bij elk schietincident een onderzoek ingesteld wordt naar de rechtmatigheid van het politieoptreden. Ook in dit geval is er een onderzoek gaande. "De korpsleiding heeft echter geen aanleiding gevonden om de politieambtenaar buiten functie te stellen", antwoordt Naarden op een vraag hierover. De politieambtenaar voert normaal zijn werkzaamheden uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May