Biondi Misasi vertrekt op valreep naar Paralympics
22 Aug 2012, 16:00
foto
Biondi Misasi in Beijing in 2008.


Biondi Misasi, Surinames enige deelnemer aan de Paralympics 2012, vertrekt vanavond naar London. In gezelschap van trainer/coach Eduard Held en chef de Mission Edward Gessel, zal hij ook bij de openingsceremonie op 29 augustus aanwezig zijn. De Paralympics worden traditioneel na de Olympische Spelen op dezelfde plaats en met dezelfde faciliteiten gehouden en duren tot en met 9 september.

Misasi’s deelname aan de Paralympics was lange tijd onzeker. Er waren geen middelen aanwezig voor het betalen van zijn uitzending. Door persoonlijke bijdrage van bestuursleden van het National Paralympic Committee of Suriname en het aangaan van een lening, is het gelukt zijn deelname op de valreep veilig te stellen. Ook heeft de passage afdeling van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij gezorgd voor een vlotte afhandeling van zaken.

Finaleplaats
Misasi verkeert in uitstekende conditie en heeft er zin in. Hij doet mee aan de 100 meter sprint. Hij zal het druk hebben in London, waar hij niet alleen bezig zal zijn met sportbeoefening, maar ook interviews zal afstaan. Op 25 augustus wordt hij geïnterviewd door een Japans televisiestation, dat al enkele maanden geleden had aangegeven graag in contact te willen komen met de Surinaamse delegatie.

Deze atleet, met een visuele beperking, heeft eerder al meegedaan aan de ParaPanam Games te Rio en Guadalajara en in 2008 aan de Paralympics in Beijing. Het is hem nog niet gelukt om een medaille mee naar huis te nemen, maar door de steeds betere tijden die hij neerzet, hoopt het National Paralympic Committee of Suriname deze keer op minstens een finaleplaats.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May