Indiase staatsbanken in staking
22 Aug 2012, 17:30
foto
De staking zal ook de grootste staatsbank, de State Bank of India, beïnvloeden. (Foto: AFP)


Medewerkers van de Indiase staatsbanken zijn een tweedaagse staking begonnen. Ze protesteren daarmee tegen de voorgestelde financiële hervormingen in de banksector. Er zullen naar verwachting een miljoen werknemers van de 70.000 banken deelnemen aan de actie.

De medewerkers protesteren tegen de hervormingen die fusies zal vergemakkelijken en meer particulier kapitaal zal toelaten in de banksector. De Indian Banks Association (IBA) heeft gezegd dat de particuliere banken hun werkzaamheden zouden blijven continueren en dat de impact van de staking minimaal zou zijn voor de consument.

"De staking zal een volledig succes zijn. Wij zijn niet tegen de hervorming, maar deze zijn hervormingen tegen de overheidsbanken," citeert het persbureau Reuters Vishwas Utagi, secretaris van All India Bank Employees’ Association. "We zullen protesteren in de straten," voegde hij eraan toe.

De vakbonden zeiden dat de activiteiten alle overheidsbanken - waaronder de grootste staatsbank, de State Bank of India - zouden beïnvloeden. India heeft moeite om het bankwezen, de detailhandel- en verzekeringssector te hervormen, vooral door de politieke oppositie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May