Openbare Werken pakt infrastructuur Voorburg aan
22 Aug 2012, 07:30
foto
Zwaar materieel voor rehabilitatie van de infrastructuur te Voorburg in het district Commewijne.


Het ministerie van Openbare Werken is eindelijk begonnen met het rehabiliteren van wegen, ophalen van trenzen en het redelijk toonbaar maken van het zogeheten Militair Project te Voorburg in het district Commewijne. Het gebied zal worden ontbost. Personen die een bouwkavel hebben, kunnen na de werkzaamheden beginnen met bouwwerkzaamheden die allang zijn gepland. Het gaat om 2200 percelen die moeten worden opgeschoond en bouwrijp worden gemaakt. Hiervoor is een aannemer aangetrokken.

Assembleelid Jennifer Warsodikromo (Mega Combinatie/NDP) zegt aan Starnieuws dat een jarenlange onderhoudsachterstand er bijna toe heeft geleid dat personen die daar wonen het gebied hebben verlaten of afstand hebben gedaan van hun bouwkavel. Volgens haar is dit resultaat bereikt na goede gesprekken tussen het ministerie van Openbare Werken, parlementariërs en district- en ressortraadsleden van Commewijne. De voorbereidingen zijn dinsdag begonnen. Er is een plek uitgezocht waar zand voor het bestraten en beschelpen van de wegen wordt opgeslagen. Warsodikromo zegt er alle geloof in te hebben dat deze keer de werkzaamheden daadwerkelijk afgerond worden. “Daar ga ik persoonlijk op toezien”, belooft zij.

Warsodikromo deelt mee dat ook de elektriciteitsvoorzieningen in dat gebied worden aangepakt. Voor zeker 90% is daarin al voorzien. Met het starten van de werkzaamheden is volgens het assembleelid een begin gemaakt met de rehabilitatie van niet alleen het leefmilieu van de buurtbewoners, maar spoort het hen ook aan de handen uit de mouwen te steken. Voor de werkzaamheden van het ministerie is deze week ook nieuw zwaar materieel aangevoerd. Hoeveel de werkzaamheden gaan kosten, kon Warsodikromo nog niet aangeven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May