Bestuur melkboeren blij met insteek minister LVV
21 Aug 2012, 18:00
foto
Minister Hendrik Setrowidjojo in gesprek met de VSMB en de directie van de Melkcentrale. (Foto: LVV)


Laurence Pereira, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Melkboeren (VSMB) is blij met het onderhoud dat er was met minister Hendrik Setrowidjojo. De bewindsman had begrip voor de situatie en er zijn goede afspraken gemaakt over de wijze waarop de melk gekeurd moet worden.

Pereira zegt aan Starnieuws dat het bestuur van de VSMB met de directie van de Melkcentrale in onderhandeling was, toen vanuit LVV een bericht kwam dat de bewindsman hen wilde spreken. Directie en bond zijn geweest naar het ministerie. "Wij zijn blij met de opstelling van de minister en zullen vanavond de uitkomst bespreken met de leden tijdens de spoedbijeenkomst", zegt Pereira.

De situatie besproken
LVV zegt in een persbericht dat het gesprek bedoeld was om de minister te informeren over de stand van zaken. Er is gesproken over de melktest met 85% alcohol. Dit wordt gehanteerd door Melkcentrale bij de keuring. De VSMB heeft aangegeven dat 72% gangbaar is voor de wereldmarkt.

De minister zal zich inzetten voor een duurzame oplossing tussen de melkboeren en de Melkcentrale. De boeren klagen dat ze verliezen lijden omdat veel melk afgekeurd wordt. De minister van LVV is van mening dat alles gedaan moet worden om een goede controle van de geleverde melk te hebben zonder dat de melkleveranciers daarbij met twijfels blijven zitten. De bewindsman vindt dat de situatie transparant moet zijn. "Het was een bijzonder positief gesprek. Wij zijn blij hiermee", zegt Pereira.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May