Simons: Geen sprake van vacature
21 Aug 2012, 12:20
foto
Assembleevoorziter Jennifer Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat "er geen sprake is van een vacature". Dit op basis van de uitspraak van de kortgedingrechter die het royement van Diana Pokie en Waldi Ajaiso vandaag heeft geschorst. Deze twee politici blijven lid van het parlement. De toelating van Heintje Sampie en Remeo Albitrouw is van de baan.

Simons zegt in gesprek met journalisten dat de terugroepwet niet goed is. De procedure om terug te roepen is hierin niet goed geregeld. Zij zegt geen tegenstander te zijn van de terugroepwet, die in de grondwet is verankerd. "Maar er moeten controlemomenten ingebouwd worden. De procedure is niet correct. Deze moet gedegen zijn, want het gaat om mensen die gekozen zijn door het volk", stelt de assembleevoorzitter.

De wet moet worden aangepast waardoor de procedure voor iedereen duidelijk is. Ook de wijze waarop zaken uitgevoerd moeten worden, dient goed geregeld te zijn. Volgens Simons heeft het besluit van de rechter geen consequenties voor Sampie en Albitrouw. "Zij blijven op de lijst van opvolgers", zegt Simons.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May