Silos en Brunswijk: Pokie en Ajaiso nog DNA-leden
21 Aug 2012, 12:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos


Nu de rechter het royement van Diana Pokie en Waldie Ajaiso heeft geschorst, zijn zij gewoon leden van De Nationale Assemblee. "Assembleevoorzitter Jennifer Simons hoeft niets meer te doen. Zij hoeft geen nieuwe leden toe te laten", zegt jurist Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. Pokie en Ajaiso waren geroyeerd uit de BEP en teruggeroepen als assembleeleden.

Silos en Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP/A Combinatie, stonden bij De Nationale Assemblee journalisten te woord. Zij merkten op dat de rechter een uitspraak gedaan heeft, waarbij het royement is geschorst. De zaak is verwezen naar de bodemprocedure.

Basis terugroepen weggevallen
Silos wijst erop dat de basis voor het terugroepen van deze assembleeleden weggevallen is. Het royement is geschorst door de rechter. Dus is de terugroeping volgens haar ook niet van kracht. Het Centraal Hoofdstembureau had gehandeld volgens de procedures en BEP in het gelijk gesteld. "Maar de basis is nu weg te komen vallen, totdat de gewone rechter een uitspraak heeft gedaan", zegt Silos.

Brunswijk zegt dat Pokie en Ajaiso gewoon assembleeleden zijn. Zij maken deel uit van de A Combinatie. "Ze zijn onze mensen". Brunswijk zegt dat zij gewoon assembleeleden blijven. De parlementariërs zijn op weg naar het assembleegebouw.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May