"Kritiek op onderwijs minister prematuur en misplaatst"
21 Aug 2012, 02:00
foto
Assembleelid Theo Vishnudatt


Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) vindt dat er onterecht kritiek wordt geleverd op minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling. "Vanaf het aantreden van minister Sitaldin is het duidelijk dat er professioneel wordt gewerkt aan ordening, modernisering en herstructurering van ons onderwijs".

Vishnudatt zegt aan Starnieuws dat tegelijk ook landelijk andere technische- en logistieke zaken worden meegenomen waaronder het urgent neerzetten van scholen en extra leslokalen en de distributie van lesmateriaal. Verder tracht de minister in de korte tijd die ze aanzit, met ondersteuning van de presidentiële task force, ordening te brengen in de bestaande organisatiestructuur en hiërarchie binnen het ministerie.

Juiste weg bewandelen
Het kan bijvoorbeeld volgens het assembleelid niet zo zijn dat iedere diensthoofd of schoolleider de media opzoekt om examenresultaten en slagingsprecentages door te geven, terwijl zaken nog niet eens diepgaand zijn geanalyseerd, geëvalueerd en gerelativeerd.

"Zo bracht onlangs nog een leidinggevende onderwijsfunctionaris de gemeenschap in beroering door aan te geven dat het vos-examenwerk natuurkunde is uitgelekt. Achteraf bleek dat niet juist te zijn en als de hiërarchische weg binnen het ministerie was gevolgd, dan was het niet zover gekomen", stelt Vishnudatt.

Onvoorwaardelijke ondersteuning
Het kan ook niet zo zijn dat scholieren door schoolleiders worden geweerd om hun rasta vlechtjes, daar moet urgent verandering in komen en daar werkt de minister ook aan, weet het assembleelid. Hij merkt op dat Sitaldin lange uren op het ministerie maakt in haar streven om ordening te brengen in de bijkans tien jaar gehamsterde chaos. "En als gemeenschap moeten we haar onvoorwaardelijk daarin ondersteunen. Na lange tijd is er weer een beleidsmaker die een duidelijke onderwijsvisie etaleert en de manier waarop zij de knelpunten aanpakt werkt inspirerend".

"Als lid van de Vaste Commissie van Onderwijs, maar ook als oud-minister van Onderwijs ben ik happy met het enthousiasme, de coöperatieve houding en de pragmatische aanpak. Laten we niet op onze strepen gaan staan maar deze eerste vrouwelijke minister van onderwijs, die overigens pas enkele maanden aanzit, de ruimte bieden en de ondersteuning geven om ons onderwijs uit het slop te halen, want die potentie heeft ze zeer zeker", meent het assembleelid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May