Hadji Soebhan tevreden met opkomst gelovigen
19 Aug 2012, 17:00
foto
Gelovigen bidden in het Multifunctioneel Centrum van de SMA aan de Livornoweg. (Foto: Edward Troon)


De leden van de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) hebben vanmorgen, in het “SMA Multifunctioneel Centrum”, aan de Livornoweg, Ied Ul Fitr gevierd. Meer dan 3500 gelovigen hebben geluisterd naar een toespraak van voorzitter hadji Michel Soebhan en de gebeden van maulana Mohammed Musab uit India.

SMA voorzitter-Soebhan zegt aan Starnieuws zeer tevreden te zijn over de opkomst. “Mensen hebben elkaar een jaar lang niet gezien. Nu ontmoeten ze elkaar hier. Ze brengen de ochtend door in een gezellige sfeer. Over een paar uurtjes gaan ze weg en vieren het feest verder thuis.”

Ied boodschap
“Een maand lang hebben wij op één niveau en één en dezelfde toestand doorgebracht. Mensen van welke stand dan ook hebben zonder meer honger en dorst geleden in opdracht van onze God, die ons heeft gezegd om de toegestane en noodzakelijke dingen een maand lang te laten en zodoende te trainen om de dingen die verboden zijn te laten”, zegt Soebhan in gesprek met Starnieuws.

Sommigen hebben het niet als een zware opgave ervaren en vinden dat ze het niet hebben gevoeld. Velen raken enthousiast en zijn blij als het Ramadan wordt, want er is veel beloofd. Wie de voorschriften van de Ramadan in acht neemt, kan veel verwachten in dit leven én vooral in het hiernamaals. Met het oog daarop, worden de kwellingen niet gevoeld.
Als wij goede en noodzakelijke dingen kunnen vermijden om onze God tevreden te stellen, moeten we ook in staat zijn die dingen die verboden en schadelijk zijn voor ons lichaam en onze geest, na te laten.

“Laat ons lering trekken uit deze ene maand honger en dorst lijden. Dat we in de komende 11 maanden tot de volgende Ramadan, het in deze ene maand aangeleerde systeem blijven volgen. De Surinaamse gemeenschap in het algemeen, de Moslims in het bijzonder en vooral zij die hebben gevast, wens ik een heel gelukkig Ied Ul Fitr”, zegt Soebhan.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May