Belfort: Bevorderingen niet automatisch
17 Aug 2012, 21:00
foto
Minister Edward Belfort bezig met het opspelden van de bevordering. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (JusPol) zegt dat op zijn ministerie bevorderingen niet automatisch zijn. Aanbevelingen die de bewindsman krijgt, worden door hem niet alleen getoetst op het aantal dienstjaren van de betrokkene, maar op veel meer. Belfort benadrukte dit vandaag bij het bevorderen van 139 brandweerlieden en de overname en bevordering van vijf hulpbrandwachten uit Wageningen.

Hard werken, dienstbaar zijn aan de gemeenschap, een onbesproken gedrag hebben en vooral een voorbeeld zijn, zijn duidelijke criteria die volgens de minister de toetssteen moeten zijn voor een bevordering. In de conceptie van Belfort zijn bevorderingen een kwaliteitsverbetering van de persoon in kwestie, de organisatie waar hij voor werkt en in het geval van de brandweer, dienstbaarheid aan de gemeenschap. Het vakbondsbestuur bij de brandweer heeft aangegeven, dat brandweermannen een dienende taak hebben, maar ook rechten. Vandaar dat er een vakbond is die daar over waakt.

Minister als voorbeeld
De JusPol-minister vroeg bij de bevorderingsceremonie in de brandweerkazerne het maximale van zijn manschappen. Hij stelde zichzelf als voorbeeld. “Ik ken deze dienst, heb ook in deze positie verkeerd voor bijna 20 jaren en heb me dienstbaar opgesteld. Neemt u dit mee”, zei de bewindsman. Anderzijds verzekerde hij de manschappen ervan dat zij zich niet druk hoeven te maken om logistieke en administratieve zaken. Dat moet worden overgelaten aan de leiding van het ministerie.

Brandweercommandant Cecil Waal, deelt het uitgangspunt van de minister en stelt dat een bevordering niet wil zeggen dat de bevorderde het ‘heeft gehad’, maar dat er juist meer verantwoordelijkheden op zijn schouders worden gelegd. “Het Korps Brandweer Suriname is niet meer zoals het vroeger was en het is allang tijd dat de organisatie in een hogere versnelling wordt gedraaid.” De pas goedgekeurde trainingsopleiding van het KPS is onderdeel van de nieuwe weg die het korps is ingegaan. Normale doorstroming in de dienst zal sterk afhankelijk zijn van de trainingen die de manschappen hebben gevolgd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May