VHP benadrukt universeel karakter vastenmaand
18 Aug 2012, 22:00
foto


De Islam beveelt expliciet eenheid en broederschap met andersgelovigen. Het feest waarin de moslims hun vastenmaand beëindigen heeft dus een universeel karakter, concludeert de VHP in haar Ied-Ul-Fitr boodschap.

De vastenmaand is een maand van materiële en immateriële onthouding. De gelovige leert dat hij een steeds beter mens moet worden en hij steeds meer in vrede en harmonie met zichzelf, met de Schepper en met de medemensen moet leven. “We moeten elkaar aansporen waarheid en geduld te betrachten”, zegt de VHP. “De enige beloning waar wij naar moeten streven, is het verkrijgen van Allah’s tevredenheid.”

De boodschap vervolgt: “Als wij de tijd die aan ons is toebedeeld, goed benutten, zullen wij niet alleen het doel van ons bestaan bereiken, maar ook het ware en steeds terugkerende geluk en de ware geest van Ied-Ul-Fitr ervaren. Laten we bidden en besluiten om onze inspanningen te continueren.” De VHP wijst op de verschillende aspecten van het universeel karakter van het feest, dat maandag wordt gevierd. De vastenmaand wordt dan afgesloten.

Universele waarde
De onderricht van de vastenmaand zoals innerlijke reflectie, zelfbeheersing, het verstevigen van de onderlinge relatie, en het verrichten van goede daden, hebben een universele waarde en zijn van eminent belang voor de ontwikkeling van onze natie, zegt de politieke organisatie. “De grondbeginselen die gepaard gaan met Ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid, moeten in de samenleving van Suriname de basis vormen voor de ontwikkeling van ons land.”

De VHP bidt dat de Almachtige “ons mag ondersteunen in het verrichten van onze goede daden, opdat zij welvaart en welzijn voor het volk kan realiseren.” Met deze boodschap wenst de politieke organisatie de totale natie een gezegend Ied-Ul-Fitr toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May