Bouva: Brief Minov-staf 'serieuze hint'
17 Aug 2012, 06:00
foto


Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP), zegt dat de brief van onderdirecteuren, afdelingshoofden en beleidsmedewerkers van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) een 'serieuze hint’ is waaraan niet voorbij mag worden gegaan. Bouva is voorzitter van de vaste commissie voor Minov in het parlement.

Op het hoofdkantoor van het Minov hebben deze medewerkers in een dringend schrijven aan president Desi Bouterse gevraagd in te grijpen op het Minov en minister Shirley Sitaldin en directeur Grace Malm-Lackin te vervangen. “Ik zeg bewust dat het aantal mensen dat klaagt een niet te verwaarlozen groep is”, stelt Bouva in gesprek met Starnieuws.

Rust brengen
Bouva zegt dat op basis van deze brief en ook andere problemen binnen het onderwijs, de vaste commissie de regering vraagt om niet in de eerste plaats de minister en directeur te vervangen, maar dat de rust op het ministerie wordt hersteld. Zaken moeten beheersbaar gemaakt worden. “Wij van de commissie zullen gevraagd of ongevraagd ook onze bijdrage leveren, omdat wij het belangrijk vinden dat wanneer we praten over onderwijsvernieuwingen er een goede samenwerking is op het ministerie”, meent de vaste commissie-voorzitter. Bouva zegt dat op de directeur minder kritiek is, maar dat er klachten zijn over haar competentie om het werk te kunnen doen. “De functionaris is pas benoemd en ze moet de ruimte krijgen haar werk te kunnen doen en op basis daarvan beoordeeld worden”, zegt hij.

Volgens de parlementariër zou een vervanging van minister Sitaldin geen gezonde zaak zijn. Bij de reshuffling is er een aantal zaken dat nijpend was, goed aangepakt door deze minister. Die zaken hebben ook oponthoud gebracht in het werk van de minister. De continuïteit van het beleid en de hervormingen die we hebben afgesproken, mogen niet geremd worden”, vindt hij.
Donderdag zijn in het parlement dringende vragen gesteld aan de regering over problemen in het onderwijs die allang verholpen moesten worden. Zo is gevraagd naar de kwestie van toelating op de LBGO-scholen en de nog steeds lange wachttijden voor inschrijvingen met name op de kweekscholen. Ook over hervormingen in het onderwijs moet er duidelijkheid komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May