Pertjajah Luhur helpt tegengaan schaarste uien en aardappelen
16 Aug 2012, 23:00
foto
De lading uien en aardappelen wordt door vrijwilligers uitgeladen. (Foto: PL)


Pertjajah Luhur heeft 60.000 kg aardappelen en uien geïmporteerd. Hiermee wordt een bijdrage geleverd om schaarste aan deze twee producten te verhelpen. De politieke partij deelt in een persbericht mee dat vanaf vrijdag de buurtwinkels in de districten bevoorraad worden.

Een zak aardappelen van 25 kg kost bij Pertjajah Luhur SRD 38 en de verpakking van 5 kg SRD 8. De uien per zak van 25 kg kost SRD 58 en 5 kg kost SRD 12,50. Vergeleken met de lokale markt, worden de uien en aardappelen tegen de kostprijs aan de consument geboden. De handelszaken vragen nu voor 25 kg aardappel SRD 50 en voor een zak uien SRD 75.

In het persbericht deelt voorzitter Paul Somohardjo mee dat de goederen uitsluitend aan de consumenten verkocht worden en niet aan wederverkopers. "Wij hebben namelijk het geluk dat ons project door vrijwilligers wordt ondersteund. Wij betalen ook belasting, maar maken geen exploitatie kosten. Er zijn 300 kernen die afwisselend hun medewerking verlenen", zegt Somohardjo. De transportkosten naar de buurtwinkels in de districten worden door de partij betaald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May