Hof van Justitie beëdigt twee nieuwe advocaten
16 Aug 2012, 19:30
foto
De advocaten Satsja Pahladsingh en Gregory Sitaram.


Het Hof van Justitie heeft vandaag Gregory Sitaram en Satsja Pahladsingh beëdigd als advocaat. De twee nieuwe leden bij de advocatuur hebben lang moeten wachten op dit moment. Hof president Cynthia Valstein-Montnor benadrukte dat de advocatuur evenals de staande en zittende magistraat een nobel beroep is, dat met inachtneming van de wettelijke voorgeschreven bevoegdheden op een waardige manier moet worden uitgeoefend. Trouw aan de republiek Suriname, gehoorzaam aan de grondwet, eerbied voor de gerechtelijke autoriteiten en rechtvaardigheid zijn volgens de president de elementen waar het om gaat in de belofte die door de advocaten is gedaan.

Procureur-generaal Soebhas Punwasi benadrukte dat theoretische kennis van de universiteit belangrijk is, maar dat er verdere scholing nodig is voor de advocatuur. Het stilliggen van de opleiding die speciaal hiervoor in 1998 was opgericht, betreurt hij. De procureur-generaal gaf de nieuwe leden mee dat advocaten een juiste houding moeten hebben bij de uitoefening van hun beroep en zich tot het uiterste moeten inspannen bij het behartigen van de belangen van cliënten.

Opleiding advocaten
Deken van de advocatuur Stanley Marica heette Sitaram en Pahladsingh welkom bij de Balie, waar zij met hun beëdiging automatisch lid van zijn. “U hebt met uw aanvraag om beëdigd te worden, gevraagd om maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen en u moet zich bewust van zijn dat u daarvoor nu een belofte hebt afgelegd”, zei hij tot de nieuwe leden. Aan de procureur-generaal deelde hij mede dat de advocatuur in gesprek is met het ministerie van Justitie en Politie om de opleiding voor advocaten, wederom op te starten.

Sitaram heeft na het afronden van zijn rechtenstudie aan de Anton de Kom universiteit lange periode zich bezig gehouden met het verslaan van rechtszaken als verslaggever. Pahladsingh heeft naast haar rechtenstudie ook nog gestudeerd aan de Medische Faculteit van de universiteit. Beide advocaten hebben een lange periode van bijkans drie jaar stage gelopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May