EBGS sluit collegejaar af met boekpresentatie
17 Aug 2012, 12:00
foto


Het Theologisch Seminarie van de EBGS sluit vanavond zijn collegejaar 2011/2012 af met de presentatie van het boek ‘Geschiedenis van de Evangelische Broedergemeente 1457-1760’. De auteur is de Duitse predikant broeder Frieder Vollprecht, die tussen 1997 en 2002 als predikant heeft gewerkt in Suriname.

Vollprecht was als gemeentevoorganger verbonden aan de Combékerk en was docent Kerkgeschiedenis aan het Theologisch Seminarie der EBGS. Tijdens de presentatie zal hij zelf vertellen over het ontstaan van zijn pennenvrucht, die het 12de boek is dat het Theologisch Seminarie uitgeeft.

Het Theologisch Seminarie is het opleidingsinstituut van de Evangelische Broedergemeente, waar de opleiding Theologie op Bachelors- en Mastersniveau wordt gegeven. Ook worden er kadertrainingen op het gebied van pastorale zorg, kinder- en jeugdwerk en gemeenteopbouw verzorgd.

De gemeente herkent morgen ook het Kinderfeest. Op 17 augustus 1727 vond volgens de geschiedenis van de Broedergemeente een geestelijke opwekking onder kinderen plaats te Herrnhut in Duitsland. Voor de Evangelische Broedergemeente in Suriname geldt augustus als de Hernhuttermaand en is het de feestmaand van deze religieuze groep.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May