Burgers Wanica beter betrokken bij overheidsprojecten
15 Aug 2012, 21:00
foto
Bewoners van Nieuwe Grond met het certificaat, waarmee ze kunnen aantonen dat zij effectief toezicht kunnen houden op overheidsprojecten.


Bewoners van de wijk Nieuwe Grond kunnen nu effectiever toezicht helpen houden op projecten die in hun buurt worden uitgevoerd. Zij hebben basistrainingen in communicatie, project- en milieumanagement en conflicthantering gevolgd. De trainingen zijn verzorgd in samenwerking met het Decentralisatieprogramma en de afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Te Nieuwe Grond is recent een wegenproject uitgevoerd en dertien bewoners hadden zich samen met ressortraadsleden van het ressort Nieuwe Grond opgegeven om zitting te nemen in een buurtcomité dat uitvoering het project moest helpen bewaken. Het project is uitgevoerd in verband met de decentralisatie van districten en stond onder directievoering van districtscommissaris van Wanica, Ravin Jiawan. De basistrainingen duurden tot na oplevering van het project.

Goede communicatie
Bij de uitvoering van het wegenproject waren verschillende partijen betrokken, zoals de Civieltechnische afdeling van het commissariaat en de Milieu- en Inspectiedienst. Jiawan wilde er zeker van zijn dat op een juiste manier invulling werd gegeven aan de burgerparticipatie, door het uitstippelen van een goede communicatielijn. Zo zijn de buurtcomitéleden bij alle activiteiten, zoals inspectiebezoeken van het commissariaat, betrokken. Eventuele op en aanmerkingen moesten zij aan het commissariaat doorgeven en niet aan de aannemer die het project uitvoerde.

Het Burger Informatie Centrum onder leiding van Jolanda Leter, zorgde voor het uitnodigen van bewoners voor bijeenkomsten en het treffen van voorzieningen voor een goed verloop van deze vergaderingen. Bij de certificaatuitreiking afgelopen week, spraken de buurtbewoners hun dankbaarheid uit voor de wijze waarop zijn bij het proces van aanpakken van problemen in hun buurt betrokken zijn. Het wegenproject is in maart 2012 opgeleverd en de aannemer heeft een contractuele onderhoudsperiode tot september 2012.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May