Jongeren Speciaal Onderwijs ontvangen certificaten
15 Aug 2012, 18:00
foto
Tien jongeren die speciaal onderwijs volgen, hebben het certificaat fietsreparatie ontvangen.


Tien jongeren die speciaal onderwijs volgen, hebben met het in ontvangst nemen van hun certificaten vanmorgen, vergrote kansen gekregen op de arbeidsmarkt. Zij kunnen nu aantonen dat zij op professionele manier fietsen kunnen repareren. Het misverstand dat deze jongeren weinig kunnen, is volgens de WINgroep met deze certificaatuitreiking uit de weg geruimd.

De uitreiking vond plaats bij de WINgroep aan de Walther Hewitstraat in Nickerie. Twee van jongens van de Gruntjesschool kregen het tweede certificaat van de module Trappers en Trapas en acht jongens van de Monkouschool ontvingen het derde certificaat van de module Stuur, Ketting, Verlichting en Dynamo.
De modules zijn ontwikkeld in een samenwerking van de WINgroep, de Monkouschool en het bedrijf Fietsen in Suriname.

Voor alle partners heeft deze samenwerking een win-winsituatie opgeleverd. De jongeren hebben niet alleen geleerd in hun eigen tempo fietsen te repareren, maar ook samen te werken, op tijd te komen en zich netjes naar de klanten toe te gedragen. Het bedrijf Fietsen in Suriname geeft hiermee concreet invulling aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De WINGroep wil met de sociale werkplaatsprojecten laten zien dat jongeren die speciaal onderwijs hebben gevolgd, uiteindelijk heel betrouwbare en nuttige arbeidskrachten kunnen worden. Uit vele onderzoeken blijkt keer op keer dat deze medewerkers zelden ziek zijn, heel loyaal naar het bedrijf zijn en bijna nooit te laat komen.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May