Weer koperen buizen crematorium gestolen
15 Aug 2012, 16:00
foto


Voor de zoveelste keer hebben dieven de koperen buizen van het crematorium aan de dokter Sophie Redmondstraat gestolen. De crematies die voor vandaag zijn gepland, worden een uur later dan normaal uitgevoerd. Door deze diefstal komt de gastoevoer om de crematie te plegen, in gevaar. Het bestuur van de crematorium heeft echter meteen nieuwe buizen laten plaatsen.

Dhieradj Paragh, bestuurslid van de stichting die het crematorium beheert, zegt aan Starnieuws dat het om ‘junkies gaat. “De begraafplaats is een verzamelplaats van dit soort personen, die steeds weer de buizen weghalen. De politie heeft vaker opgetreden maar kan ook niet 1 x 24 uur per dag ter plekke zijn. De diefstal wordt op de meest onmogelijk uren gepleegd. Ook de bewakingsdienst die we daar hebben, kan niet veel doen”, zegt Paragh.

Paragh vindt het jammer dat families die een crematie hebben, naast het emotionele leed dit ook nog moeten meemaken. Volgens hem is alles aan gedaan om de vertraging die optreedt zo kort mogelijk te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May