Inauguratie president Dominicaanse Republiek
15 Aug 2012, 02:00
foto


De president van de Dominicaanse Republiek, Danilo Medina, wordt morgen geïnaugureerd. President Desi Bouterse zal de inauguratie bijwonen in de hoofdstad Santo Domingo. Hij vertrekt vandaag naar de Dominicaanse Republiek.

Medina eiste bij de verkiezingen in mei de overwinning op met 51% van de stemmen. Voormalig president van de Dominicaanse Revolutionaire Partij, Hipolita Mejia, haalde 47% van de stemmen. De vorige president Leonel Fernandez kon niet meedoen aan de verkiezingen, omdat hij al twee opeenvolgende termijnen van vier jaar erop had zitten.

Er is heel wat te doen geweest bij de verkiezingen. De leidende partijen beschuldigden elkaar van het kopen van stemmen. Internationale waarnemers bevestigden enkele aanklachten, maar zeiden dat het ging om geïsoleerde gevallen die geen invloed hadden op het eindresultaat.

Snelst groeiende economie
De Dominicaanse Republiek is één van de snelst groeiende economieën in het Caribisch Gebied. Mejia die president was van 2000-2004, liet het land achter in een diepe economische crisis, waarbij een groot bankschandaal de economie van het land totaal vernietigde. Het land telt 10 miljoen mensen en deelt het eiland Hispaniola met Haïti.

Terwijl de Dominicaanse Republiek veel welvarender is dan zijn buur, hebben veel Dominicanen nog moeite om te voorzien in de basisbehoeften. Velen wijken voor een beter leven uit naar het nabijgelegen Puerto Rico, een Amerikaans grondgebied. Ongeveer 5% van de 6,5 miljoen kiesgerechtigden woont in het buitenland. En toch heeft het land kans gezien om de armoede binnen tien jaar van 44% terug te brengen naar 34%.''

Dominicaanse Republiek won onlangs op de Olympische Spelen een gouden en een zilveren medaille en eindigde op de 46ste plaats. Deze score is hoger dan India, Venezuela en België. Het land ging uit zijn dak bij deze enorme prestatie die geleverd is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May