DNA onvoorbereid op openbare vergadering
14 Aug 2012, 19:30
foto
Het parlement moet zich buigen over de toetreding van Suriname tot het internationaal verdrag tegen financiering van terrorisme.


De Nationale Assemblee heeft de openbare vergadering die voor vandaag was uitgeschreven uitgesteld naar een andere dag. Het besluit is genomen in de Huishoudelijke vergadering, die wel is doorgegaan. In de openbare vergadering zou worden gediscussieerd over de toetreding van Suriname tot het internationaal verdrag om financiering van terrorisme tegen te gaan.

De commissie die deze wet moet voorbereiden, is nog niet klaar met haar werkzaamheden. Zij kan hierover nog geen advies geven aan het parlement. Commissievoorzitter Ronnie Brunswijk was ook afwezig op de huishoudelijke vergadering.

Uitlevering
Bij de toetreding tot dit internationaal verdrag, moet bij de wetgeving rekening worden gehouden met tal van zaken. Zo moet worden gesproken over de uitlevering van personen die zich schuldig maken aan het financieren van terroristische activiteiten of daarbij assistentie verlenen.

De leden van het parlement willen dat eerst hierover duidelijkheid bestaat voordat Suriname tot het verdrag toetreedt. Het zou kunnen voorkomen dat door toe te treden, het land personen zal moeten uitleveren. De parlementariërs willen onder andere precies weten tegen welke voorwaarden, onder welke wettelijke regelingen en tegen welke strafbare feiten de uitlevering kan plaatsvinden.

Commissievoorzitter Ronnie Brunswijk heeft eerder in het parlement zijn bezwaren geuit tegen het uitleveren van Surinaamse staatsburgers aan het Internationaal Strafhof. In het parlement zijn de meningen hierover aardig verdeeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May