Resultaat Galibi bewijst noodzaak educatieve trip
14 Aug 2012, 12:00
foto
Michael Pane en Koejeroeme Tokoe, de twee best geslaagden van de St Antoniusschool te Galibi werden in de bloemetjes gezet.


De St Antoniusschool te Galibi heeft dit schooljaar een slagingspercentage van 81.8%. Hiermee is volgens schoolleider Dayenne Lieuw A Len bewezen dat de jaarlijkse educatieve trip van de zesdeklasser naar Paramaribo meer dan noodzakelijk is.

Van de 22 scholieren hebben 18 de eindstreep gehaald. Van dit aantal zijn 12 geslaagd voor Mulo/LTO/LHNO, 1 Mulo, 1 LBGO/LTO/LHNO, 3 LBGO, 1 LTO/LHNO.
Niemand is zo trots als Lieuw A Len. "Los van de inzet van de kinderen, de ouders en de dorpsleiding, heeft de educatieve trip naar Paramaribo mede gezorgd voor dit resultaat", benadrukt zij tegenover Starnieuws. Deze trip werd medio dit jaar, na een onderbreking van twee jaar, wederom opgepakt. De school moest deze activiteit ontberen door geldgebrek.

Oriëntatie belangrijk
De schoolprestaties waren door het uitvallen van deze trip sterk teruggelopen. Was het slagingspercentage op deze school in 2009 nog 98%, vorig jaar was dat 33,3%. "De educatieve trip is niet alleen verruimd met de leermotivatie bij de kinderen, maar dit is ook het geval met hun maatschappelijke oriëntatie", zegt de schoolleider.

Lieuw A Len stelt dat de meeste aspecten waarop het accent is gelegd tijdens die trip, bij de toetsvragen terug zijn gekomen. Het is voor de school van belang dat deze activiteit voortgang vindt. "We kijken uit naar potentiële sponsors om eventueel dit project te adopteren", zegt Lieuw A Len. Het komende schooljaar telt de 6e klas op deze school 28 leerlingen.

Bij de motivatie van de kinderen, voelt de school zich geruggensteund door de dorpsleiding van Galibi. Als waardering heeft het dorpsbestuur SRD 250 geschonken aan het best geslaagde meisje, Koejeroeme Tokoe, én aan de best geslaagde jongen, Michael Pane. Ook van het assembleelid Ramses Kajoeramarie kregen zij elk SRD 100. Van de schoolleiding ontvingen zij een schoolpakket.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May