Roline Samsoedien: Opleiden dc’s is mijn beste verdienste
13 Aug 2012, 06:00
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien


Districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien, die nieuwe collega’s opleidt, zegt dat het delen van haar ervaring en kennis het beste is dat haar in de afgelopen twee jaren is overkomen. “Elk district heeft zijn specifieke problemen, waaruit je veel lering trekt. Het geeft me zoveel voldoening als ik zie dat de opgeleide dc’s het werk zo goed doen”, stelt Samsoedien.

De dc merkt tegenover Starnieuws op dat de rust in Apoera volledig teruggekeerd is. Na de verkiezing van de dorpshoofden is er een verandering te merken in alle drie dorpen. De eenheid is volgens Samsoedien teruggekeerd in Apoera, Washabo en Section. Ze vertelt dat er gestreefd wordt om de kapiteins op 31 augustus te beëdigen. Wel heeft ze vernomen dat minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling een beenfractuur heeft opgelopen. Ze weet nog niet of dit voor enige stagnatie zal zorgen.

Basis gelegd
Terugkijkend op het afgelopen twee jaar zegt Samsoedien dat elk district min of meer zijn doelen heeft bereikt en er is orde op zaken gesteld. “Er is een goede basis gelegd voor ontwikkeling”, meent Samsoedien. Zo is het kafprobleem in het district Nickerie opgelost. Dit probleem speelde zich al tientallen jaren in het rijstdistrict. Ook level 2 van het decentralisatieprogramma in dit district gerealiseerd.

In Saramacca is de nadruk gelegd op de agrarische sector en in Coronie meer op ondernemerschap. Door het stimuleren van ondernemerschap kan er meer uit de agrarische sector worden gehaald. Volgens Samsoedien hebben alle districten hun eigen mogelijkheden om de ontwikkeling ter hand te nemen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May