Sapoen: Beste verdienste is de betrokkenheid onderwijsveld
13 Aug 2012, 02:00
foto
Minister Raymond Sapoen


Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie, voorheen onderwijsminister, zegt dat het beste wat hem in twee jaar regeerperiode is overkomen, is de betrokkenheid van het totale onderwijsveld. Iedereen kwam gemotiveerd naar het werk en er werd optimaal gepresteerd, ongeacht de politieke kleur van betrokkenen”, zegt de bewindsman in gesprek met Starnieuws. Vele veranderingen gepleegd door hem, hebben ervoor gezorgd dat de onderwijsprestaties aanzienlijk zijn verbeterd dit schooljaar.

Sapoen benadrukt dat dit alles niet van een leien dakje is gegaan, maar grote inspanningen heeft gekost. Er is gewerkt aan kwaliteitsverbetering binnen het onderwijs, passie en liefde voor dit werk en schoolleiders die verantwoordelijk gesteld zijn voor de resultaten van hun school. “Het onderwijsproces is een samenwerking tussen diverse actoren. Leerkrachten, schoolleiders, leerlingen, ouders, het bedrijfsleven en het ministerie”, merkt Sapoen op. Hij vindt dat alle schakels even belangrijk zijn en dat de samenwerking van groot belang is.

Inspecteurs en oudercommissies
Een andere verdienste is volgens Sapoen het ervoor zorgen dat er veel meer inspecteurs zijn gekomen zijn op basis en voj- niveau. Ondanks de geringe betaling, zijn veel inspecteurs bereid gevonden om dit goede werk te doen. Op deze manier is er veel meer controle en begeleiding geweest. Scholen die minder goed presteerden hebben ondersteuning genoten en oudercommissies en ouderparticipatie werden gestimuleerd. Zo zijn ouders meer betrokken in het onderwijsproces, hetgeen alleen goed is voor het kind.

Andere zaken die gerealiseerd zijn en hun bijdrage geleverd hebben zijn: de ‘nieuwe’ leerkracht, waarbij kwaliteit van de leerkracht omhoog getrokken wordt, het centrum voor nascholing dat steeds blijft professionaliseren, de diagnostische toets van de vijfde klassers van de basisscholen, de gap die er bestond tussen kleuteronderwijs en het eerste leerjaar is weggewerkt en taal en rekenen, die meestal een struikelblok vormen voor leerlingen, krijgen meer aandacht. Sapoen stelt dat voorlichting naar de gemeenschap erg belangrijk is en dat het een uitdaging is om de kwaliteit van de leerstof steeds op een hoog niveau te houden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May