HI 65 jaar: Ondernemerschap + Onderwijs = Ontwikkeling
12 Aug 2012, 11:00
foto


Het ministerie van Handel en Industrie (HI) viert op 18 augustus zijn 65ste jaardag. Vandaag wordt in het Politie Opleidingscentrum een sportdag gehouden. Voetbal, slagbal, dammen en zakspringen staan op het programma. Het HI-team komt uit tegen de media en ook de raad van ministers is van de partij.


Minister Raymond Sapoen zegt aan Starnieuws dat naast de sportdag, in het jubileumjaar diverse activiteiten zullen worden georganiseerd. Het ministerie concentreert zich op ondernemerschap, onderwijs en ontwikkeling. De bewindsman zegt dat Ondernemerschap + Onderwijs is gelijk aan ontwikkeling.

Duurzame ontwikkeling
Het onderwijs moet volgens de minister afgestemd zijn op het ondernemerschap. Het is erg belangrijk dat het onderwijs zich richt op de arbeidsmarkt, zodat afgestudeerden geplaatst kunnen worden en ook bewust een studiekeuze kunnen maken. Er moet sprake zijn van diversificatie en verdiencapaciteit, stelt Sapoen.

Er zal meer bekendheid gegeven worden aan de slogan: O + O = O (Onderwijs en Ondernemerschap = Ontwikkeling). HI richt zich op de volgende generatie die gereed gemaakt zal worden voor duurzame ontwikkeling. Het ministerie heeft er voor gekozen verf ter beschikking te stellen en samen met de leerlingen van Surinaamse Technische School 3 aan de Willem Campagnestraat de schutting van hun school maandag een schilderbeurt te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May