Republikein Romney kiest Paul Ryan als tweede man
12 Aug 2012, 03:00
foto
Mitt Romney met 'zijn vicepresident' Paul Ryan (Foto: Reuters)


De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft de fiscaal conservatieve Paul Ryan als zijn tweede man gekozen voor de verkiezingen van november. Ryan (42) is een congreslid afkomstig uit Wisconsin en voorzitter van de begrotingscommissie van het Huis van Afgevaardigden.

Analisten vinden het een gedurfde en ideologische keuze. Volgens Ryan staat de campagne van Obama voor ‘gebrekkig’ economisch beleid die bij herhaling ‘catastrofale’ gevolgen zal hebben. Romney onthulde de naam van Ryan officieel voor honderden juichende supporters bij het uit de vaart gehaalde slagschip USS Wisconsin in Norfolk, Virginia.

De voormalige gouverneur van Massachusetts maakte een slip op de tong toen hij Ryan aankondigde als ‘de volgende president van de Verenigde Staten.” Hij corrigeerde zich onmiddellijk en zei dat hij vicepresident bedoelde. Ryan zei aan de menigte dat hij en Romney “de grootsheid van dit land zullen herstellen.”
"Mitt Romney is een leider met de vaardigheden, de achtergrond en het karakter dat ons land nodig heeft op een cruciaal moment in zijn geschiedenis," sprak Ryan. "Na vier jaar van mislukte leiderschap, is de hoop van ons land, dat de wereld heeft geïnspireerd, aan het dimmen en er is iemand nodig om die te doen herleven. Gouverneur Romney is de man voor dit moment." Hij kreeg een luid gejuich van de toeschouwers toen hij zei: “Onze rechten komen uit de natuur en van God, niet van de overheid."

Stemmen winnen
Romney (65) is bezig met een bustoer om stemmen te winnen in de staten Virginia, North Carolina, Florida en Ohio voor de verkiezingen in november. In minder dan twee weken zal hij officieel worden aangesteld de presidentskandidaat van de Republikeinen.

Recente opiniepeilingen wijzen op een nek-aan-nekrace tussen Romney en de Democratische president Barack Obama, waarbij Obama naar een lichte voorsprong heeft in de meeste peilingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May