Suriname naar volgende ronde U-20 WK kwalificatie
11 Aug 2012, 10:00

Suriname heeft twee wedstrijden gewonnen in het U-20 WK kwalificatietoernooi van de Caribische Voetbalunie (CFU). Hiermee heeft Suriname zich nu reeds geplaatst voor de volgende ronde. De nationale selectie won gisteravond met 3-0 van Trinidad & Tobago. Woensdag werd St. Vincent & the Grenadines met 1-0 verslagen. Dit toernooi wordt gehouden op St. Vincent & the Grenadines.

Poule 4 van het toernooi wordt geleid door Suriname met 6 punten. Op de tweede plaats staat St. Vincent & the Grenadines, gevolgd door Trinidad & Tobago. Guyana staat op de vierde plaats. Suriname en Guyana zullen elkaar zondag ontmoeten. Opmerkelijk is dat de laatste overwinning van Suriname tegen Trinidad & Tobago dateert van 5 mei 1985. Toen won de nationale selectie de wedstrijd met 1-0.

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) meldt in een overzicht dat in poule 1 Curaçao de leiding heeft met 6 punten, gevolgd door Antigua & Barbuda. Beide landen gaan over naar de volgende ronde. Jamaica is automatisch geplaatst voor de tweede ronde, samen met Cuba en Haïti. Ook Puerto Rico is als beste nummer twee erdoor.

De CFU is verdeeld in vier poules. Zondag komen tegen elkaar uit Dominica tegen Grenada, Antigua & Barbuda tegen Curaçao (poule 1). In poule 4 spelen ook St. Vincent & the Grenadines tegen Trinidad & Tobago.