CLO port Moestadja over actie bij CCS en CBB
11 Aug 2012, 14:00
De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) dringt bij minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken er op aan om afspraken na te komen. Voorzitter Ronald Hooghart vraagt in een brief aan de bewindsman om de pensioenen van het personeel van het Cultureel Centrum Suriname (CCS) in orde te maken.

Een ander heet hangijzer voor de CLO is de benoeming van diensthoofden op de bureaus van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hooghart vindt dat deze kwestie lang op zich laat wachten. Dit werkt demotiverend op de ambtenaren. De benoeming stagneert door de richtlijnen die vastgelegd zijn door het Functie informatiesysteem van de overheid (Fiso). Daarin zijn de jobs beschreven en de vereiste opleiding ervoor. De CLO vindt dat mensen die voldoen omdat ze jarenlange ervaring hebben opgedaan, benoemd moeten worden in de functie ook al beschikken zijn niet over een hbo-diploma.

Hooghart vraagt Moestadja om actie te ondernemen want "elke dag langer wachten brengt de mensen dichter bij het graf". De CLO-voorman zegt dat het gevoel hem bekruipt dat er onwil is op het ministerie. Hooghart haast zich om de minister hiervan uit te sluiten "aangezien wij u als zeer sociaal voelend medium hebben leren kennen".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May