DC Boejoekoe neemt roer over in ressort Paramacca
11 Aug 2012, 02:00
foto
De versierselen die horen bij een districtscommissaris worden opgespeld door directeur Genia Corinde van Regionale Ontwikkeling en dc Theo Sondrejoe uit Marowijne. (Foto: Ramon Keijzer)


Mavrick Boejoekoe (32) is vrijdag geïnstalleerd als districtscommissaris (dc) van ressort Paramacca in het district Sipaliwini. De installatie vond plaats te Snesi Kondre. Coalitieleider en assembleelid Ronnie Brunswijk (voorzitter ABOP/A Combinatie) stond stil bij dit historische moment. Voor het eerst in de geschiedenis van het land is een Paramaccaner dc geworden. Het is ook de eerste keer dat dit ressort een eigen dc krijgt.

De installatie werd verricht door minister Alice Amafo, die waarneemt op Regionale Ontwikkeling. Boejoekoe werd op 25 juli beëdigd door president Desi Bouterse. Districtscommissaris Naltus Naana die tot nu toe verantwoordelijk was voor ook dit ressort van Sipaliwini droeg het roer over aan Boejoekoe, die hij ook heeft ingewerkt. Hij riep de basia's op om op hun post te zijn en niet in de goudvelden te vertoeven. Naana is dc van Boven-Suriname.

Samenwerken
Naana, Amafo, assembleelid Walter Bojaski (ABOP/A Combinatie) en Brunswijk benadrukten het belang van samenwerken. Zij wezen de kapiteins, basia's en de gemeenschap erop dat de dc alleen niet in staat is om vooruitgang van het ressort te bewerkstelligen. Daarvoor is iedereen nodig.

Boejoekoe bruist van energie om ontwikkeling te brengen voor dit gebied. Hij heeft er echt zin in en hoopt dat hij de medewerking krijgt van eenieder. Brunswijk benadrukte hoe belangrijk het is dat mensen uit het binnenland de gelegenheid krijgen om de ontwikkeling ter hand te nemen. Hij legde uit hoe goed het is dat kinderen van het binnenland ingezet worden hiervoor.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April