Standhouders markt Albina hebben last van marihuana-rokers
10 Aug 2012, 08:00
foto


"Mi no mang nanga a marihuana smoko moro", klaagt een getergde marktverkoopster (60). Tegenover Starnieuws deed zij samen met anderen hun beklag over de onhoudbare situatie waaronder ze hun producten moeten verkopen op de markt van Albina. Jongemannen, die daar niets te zoeken hebben, ontnemen de marktventers, die voornamelijk vrouwen zijn de lust om van 07:00 uur tot 16:00 uur hun producten te verkopen. Ook het geluid uit de muziekboxen van de CD-verkopers is onhoudbaar. "Un na libi. Un wani of un no wani, nanga tranga wi e arki puku", klaagt de vrouw.

Pas opgeleverd, maar de Markt van Albina is schaars verlicht. Het gebouw zit ingesloten tussen de bouwsels, die zonder structuur chaotisch erom heen zijn opgezet. Er zijn daarom dan ook weinig Franse en andere toeristen, die zich aangetrokken voelen tot deze markt. "Den e smoko leki den na den libi", zegt een marktverkoopster. "Ik ben zenuwpatiënt en als ik na vier uur 's middags thuis aankom, ben ik uitgeput en ook high".

Geen resultaat
Rondventende verkopers van vis, groenten en aardgewassen is kenmerkend voor de wanorde die er heerst in Albina. Dit ervaren de marktverkopers als oneerlijke concurrentie. "Mi dat ne go na wojo dati", zegt een venter voor een supermarkt.

"De politie is meerdere malen op de hoogte gesteld van dit onmaatschappelijk gedrag van de jongemannen, maar tot nog toe zonder enig resultaat", zeggen de standhouders. Deze bewering wordt bevestigd door marktmedewerker Siegfried Piti. "Ik probeer de jongemannen op de gevolgen te wijzen, maar in de plaats daarvan krijg ik krachttermen naar mijn hoofd geslingerd", zegt Piti.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May