Bestuursdienst pakt taxistandplaats Albina aan
09 Aug 2012, 04:00
foto
De politie werd na twee dagen ingeschakeld om de taxistandplaats van Albina af te bakenen. (Foto: Isaak Poetisi)


Het commissariaat Marowijne pakt de taxistandplaats aan de waterkant van Albina aan. De taxichauffeurs onderhouden de route Albina en Paramaribo. Twee weken terug namen de chauffeurs het initiatief om hun standplaats te fatsoeneren. Zij hadden onderling geld ingezameld en opvulmateriaal aangevoerd. Echter was het materiaal van slechte kwaliteit. Na enkele regenbuien, werd de plek weer een modderpoel.

De werkzaamheden van het commissariaat stuitten op onbegrip van de taxichauffeurs, die deze als een aanslag zagen op hun inkomen. Ze vertikten het hun wagens te verwijderen om de werkzaamheden te laten vlotten.

De standplaats werd woensdag met ondersteuning van de politie afgezet met hopen lateriet, waardoor de graafmachine vrijelijk kon worden ingezet. Door de voortschrijdende erosie van de dam, die dient als bescherming van de oever van de Marowijnerivier, brokkelt het asfalt van de Emmastraat af. Deze straat waar de taxichauffeurs parkeren, loopt parallel aan de Marowijnerivier en is door erosie sterk versmald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May