Augustus tot oktober extra droge tijd verwacht
08 Aug 2012, 00:00
foto
De Meteorologische Dienst verwacht dat de komende drie maanden Suriname en Guyana vrijwel droog zullen blijven. De bruine kleur geeft aan dat er weinig zal regenen.


De Meteorologische Dienst verwacht dat in de maanden augustus tot en met oktober veel minder gaat regenen dan normaal. De historische data van de stations Nickerie, Zorg en Hoop en Zanderij zijn gebruikt voor het berekenen van de kans op regen voor de komende drie maanden.

Dit zegt de Meteorologische Dienst in een publicatie. De studie is verricht door Sukarni Sallons-Mitro, hoofd van de Klimatologische Dienst. Terwijl in het Caribisch Gebied veel regen wordt verwacht, blijven Suriname en Guyana vrij droog.

Projectie
Sallons zegt aan Starnieuws dat de projectie wordt gedaan op basis van diverse gegevens. Er wordt nauw samengewerkt met het Caribisch Gebied om de voorspelling te doen. Hiervoor wordt een model software gebruikt om het weer voor de komende periode te voorspellen voor de Caricom-lidlanden. Elk land stuurt de gegevens op op basis van dezelfde standaarden.

"Wij zijn van plan om elke maand met een voorspelling te komen, waardoor mensen beter kunnen plannen op basis van de weersverwachting", zegt Sallons. Zij heeft historische data van de afgelopen dertig jaar gebruikt in de studie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May