Tienerzwangerschap, kan worden voorkomen
07 Aug 2012, 08:00
foto


Tienerzwangerschap is een groot probleem in Brokopondo. Door onveilig seksueel gedrag lopen jonge meisjes het risico zwanger te raken. Bovendien kunnen jongeren ook geïnfecteerd raken met seksueel overdraagbare ziekten. Tieners van Brownsweg en Klaaskreek Jongku Wan fu Brokopondo leggen in een dvd-productie aan leeftijdgenoten uit dat tienerzwangerschap voorkomen kan worden.

De dvd is tot stand gekomen samen met sleutelfiguren van Brownsweg en Klaaskreek. ProHealth heeft met financiering van het Skanfonds uit Nederland de dvd geproduceerd. Twee themaliedjes maken er eveneens deel van uit. Het gaat om de nummers: Tienerzwangerschap, dat is geen grap en Tienerzwangerschap, Prakseri bun . Twee boodschappen staan centraal: seks loopt niet weg en het gebruik van een condoom.

De dvd getiteld Tienerzwangerschap, je kan het voorkomen! zal worden gedistribueerd onder scholen en instanties die zich bezighouden met jongeren. Zondag zal de productie worden aangeboden aan de districtscommissaris van Brokopondo, jongerenbegeleiders en de schoolleiders van het district.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May