Mondriaan College speelt in op behoefte bedrijfsleven
07 Aug 2012, 06:00
foto


Met het afleveren van een tweede lichting studenten, heeft het Mondriaan College (MCS) kunnen voorzien in een behoefte aan 'goed opgeleid, gemotiveerd en klantvriendelijk personeel'. Deze behoefte is door het bedrijfsleven aangegeven. Vroege schoolverlaters hebben na het volgen van de beroepsopleidingen van het college ook invulling kunnen geven aan hun verlangen snel te gaan werken. Alle geslaagden hebben intussen al een baan gevonden.

Deze lichting is in februari 2011 gestart met de opleiding. Gedurende een jaar hebben de studenten vier dagen in de week gewerkt en één dag vakonderwijs gevolgd. Beide onderdelen zijn met een examen afgesloten. Tijdens de theoretische basisvorming en stage werden de studenten begeleid door een individuele coach van het MCS. Deze lichting had de beroepsrichtingen administratief medewerker of ICT-medewerker. De diploma's werden maandag uitgereikt.

Het MCS is in 2010 gestart met MBO-opleidingen voor voornamelijk jongeren die gedoubleerd hebben op de LBGO of op de mulo, maar ook jongeren die bij Imeao/Havo/ VWO/Natin de brugklas hebben gedaan en willen gaan werken. De opleiding is nog niet erkend door het ministerie van Onderwijs, maar het is de bedoeling dat dit wel gebeurt. Toelating vindt plaats op basis van een entreetoets en een intakegesprek. In oktober zal gestart worden met een nieuwe lichting studenten en worden naast de bestaande opleidingen ook de nieuwe opleidingen Commercieel medewerker en Beveiligingsmedewerker aangeboden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May