Gewapende illegale Braziliaan overgedragen aan politie
06 Aug 2012, 17:50
foto
De Braziliaan Clayton Sousa Dasilva


Bewoners van het dorp Pakira aan de Marowijnerivier hebben vandaag de 32-jarige Braziliaan Clayton Sousa Dasilva overrompeld. Hij werd vastgebonden en overgedragen aan een gezamenlijke eenheid van politie en militairen van Albina. Zijn comparant, met wie Dasilva samen was, werd eveneens opgebracht, maar werd na verhoor heengezonden. Hij bleek over de nodige verblijfsdocumenten te beschikken. Zijn werkgever weigerde na het incident nog verder met hem samen te werken. Dasilva blijft ingesloten.

Volgens de politie van Albina vertoeft Dasilva al vijftien jaar illegaal in het land. Basia Sapilie Frans zegt aan Starnieuws dat Dasilva het verbod van de dorpsleiding van Pakira tegen illegaal wapenbezit in de goudvelden in het Pakiragebied, heeft genegeerd. De Braziliaan raakte in een woordenwisseling met anderen tijdens een plaatselijke cabaret en trok daarbij dreigend zijn trui omhoog om aan een van de animeermeisjes zijn vuistvuurwapen te tonen. Om erger te voorkomen, hebben dorpelingen hem overrompeld en het wapen afhandig gemaakt.

Wapenbezit verboden
"Mi no du noti. Den man spang mi ede zomaar", werpt Dasilva tegen met zijn linkerhand geboeid aan een stoel op het politiebureau van Albina. Hij zegt het wapen gekocht te hebben bij iemand voor 10 gram.

Majoor Jozef Laurens, die ook afkomstig is uit dat dorp, werd gealarmeerd. Hij waarschuwde op zijn beurt de politie. Basia Frans is namens de dorpsleiding belast met de coördinatie van de activiteiten op de goudvelden. "Iedereen die komt werken in Pakira weet dat wapenbezit verboden is". Frans zegt dat daarbij aangegeven wordt dat bij geschillen de dorpsleiding het aanspreekpunt is.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May